Health n Fitness

Otkriven sastojak koji LIJEČI RAK za svega nekoliko dana

Ova vijest se poput bombe proširila internetom i pružila nadu za milijune oboljelih: Naučnici su otkrili prirodan i, iznad svega vrlo efikasan lijek za borbu protiv raka.

I to sasvim slučajno! U međuvremenu, novi “čudo lijek” je također uspješno testiran na velikom broju oboljelih.

Radi se bobici pod nazivom “Fontainea picrosperma” koja raste u sjevernoj Australiji, može se naći samo u određenim lokacijama u kišnim šumama, te na granici na sjeveru istočne obale Queenslanda.

Lijek je pronađen slučajno, zapažanjem istraživačkog tima, kojeg je zaintrigiralo zašto njhove životinje jedu ove bobice, ali odmah ispljunu sjemenke. Moramo priznati da se radi o zanimljivoj konstataciji.

Istraživanja su obavljena u Berghofer Institutu u Australiji, a iz bobica je izoliran sastojak koji je označne kao EBC-46.

Brzo je potvrdženo da ovaj sastojak ima vrlo posebne sposobnosti i efekte. Posebno u kontekstu istraživanja za liječenje raka pronađeni su vrlo iznenađujući rezultati.

Tim naučnika koje je radio na otkrivanju djelovanja ovog sastojka je prvo testirao djelovanje na psu koji je imao karcinom.

Nakon ubrizgavanja novootkrivenog lijeka na mjestu karcinoma prve promjene su se vidjele nakon 5 minuta, a nakon 15 dana karcinom je skoro u potpusnosti nestao. Osim djelotvornosti koju ima, zadivljujuća je brzina kojom djeluje ovaj lijek.

Iznenađeni Dr. Glen Boyle, dao je intervju časopis The Guardian:

“U pretkliničkim ispitivanjima ubrizgali smo ga u naše modele i roku od pet minuta, vidite ljubičasto područje koje izgleda kao modricu,” rekao je.

“24 sata kasnije, područje tumora postalo je crno, par dana kasnije vidite samo krastu, a nakon 1,5 nedelje krasta je spala, ostavljajući kožu čistom bez tumora. Brzina me je sigurno iznenadila.“

Nakon eksperimenta na psu, koji je dao veliku nadu u uspjesnost lijek, Martina Toso kojoj je dijagnosticiran melanom kože i odstranjen odlučila je da pokuša da EBC 46, koji se nalazi u ovim bobicama. Uspješno se riješila melanoma i danas živi bez karcinoma.

Potrebno je naglasiti da je uspješnost liječenje karcinom sa EBC 46, za sada dokazana samo kod pacijenata koji nemaju metastaze.

Pobijedila je rak bubrega i danas nema ni traga od bolesti – EVO KAKO

Tatjana Popović Marić je djevojka iz Srbije koja se u ranoj mladosti suočila sa opakom bolešću i riješila da se izbori hraneći se na način koji joj je omogućio da iz borbe sa životom izađe kao pobjednik.

U svojoj 18-toj godini Tatjana je dobila kancer bubrega i nakon borbe koju je vodila uz pomoć zdrave ishrane, riješila je da posveti život istoj.

Upisala je studije na renomiranom i svjetski priznatom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku, gdje je izučavala na hiljade dijetnih režima i stekla zvanje trenera za zdravlje (Health coach).

“Health Coaching me je veoma zainteresovao, jer se studije nisu zasnivale samo na korigovanju navika u ishrani. Ovaj koncept ima širinu da se u obzir uzme cjelokupno stanje klijenta, a ne samo način na koji se hrani.

Meni je lično, nakon deset godina bavljenja zdravom hranom, nedostajala neka komponenta do kompletnog zdravlja i balansa koju nisam znala da definišem“, govori Tatjana.

Ona je inače prva koja je uvela ovu disciplinu u Srbiju i time pružila mogućnost ljudima da ovim inovativnim pristupom koriguju probleme sa ishranom, prekomjernom težinom, a sve proizvedene neredovnim životnim navikama.

Nije dovoljno samo zdravo jesti, već i napraviti pravi balans u organizmu.

Za sve one koji bi željeli da pređu na zdraviji način ishrane, Tatjana predlaže da za početak probaju recept koji se dopada većini onih koji su ga probali, a koji je njen omiljeni. Sem što je zdrav, prema njenim riječima, on je i nevjerovatno ukusan.

“Ovaj napitak možete slobodno uzimati i nekoliko puta nedjeljno. Radi se o zelenom soku.

Zelena je boja prirode. Ona simbolizuje rast, harmoniju, svježinu i plodnost“, govori Tatjana.

Sastojci:

– 1 šaka spanaća
– 1 šargarepa
– 1 manja oguljena cvekla
– 1 oguljena zelena jabuka
– 2 cm svježeg đumbira
– sok od jednog limuna
– 1/2 kašičice cimeta
– 1/2 kašičice kurkume
– 1 1/2 čaša filtrirane vode
– 2 kocke leda

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender ili sokovnik (ako koristite sokovnik začine dodajte naknadno i razmutite ih u soku), pa ih izblendirati ili iscijediti. Sipajte u čašu i uživajte u divnim ukusima prirode.

U namjeri da se hranimo zdravo, često čujemo riječ “detoksikacija” koju bi trebalo da praktikujemo s vremena na vrijeme. Tatjana je svrhu pojašnjenj napisala knjigu pod nazivom “5 Dana Detoks Program”, a koja se besplatno može preuzeti sa njene Facebook stranice.

“Detoksikacija je praktikovana vijekovima u raznim kulturama, uključujući ajurvedsku i kinesku medicinu, jer odmara, pročišćava i resetuje naše tijelo iznutra ka spolja.

Eliminacijom toksina, a potom pružanjem organizmu hrane koja je zdrava i bogata mnogim nutrijentima korisnim za zdravlje, detoksikacija pomaže organizmu da se zaštiti od bolesti, obnovi energiju, vitalnost i povrati neophodnu ravnotežu“, govori Tatjana.

Ova mlada djevojka koja je već 10 godina zdrava zahvalna je profesiji koja ju je naučila načinu života kojim bi trebalo svaki čovjek da živi.

Potrebno je zdravoj hrani samo dati šansu i saznati koliko je zapravo ukusnija od bilo čega što nam se nudi pod takvom etiketom, a stvara zavisnost.

Sve je navika. A ova navika vas ne primorava da se odreknete ni slanog, ni slatkog, ni ukusnog, ni zdravog.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close