News n Trending

Zataškane znanstvene studije: ovo ubija rak, a ne kemoterapija i ostali lijekovi

Ekstrakt sitnih sjemenki crvenoga grožđa postao je jedan od vodećih prirodnih lijekova u Europi. U njemu se nalaze antioksidacijske aktivne tvari, takozvani flavonoidi, koje štite organizam od djelovanja nestabilnih molekula kisika – slobodnih radikala.

U ekstraktu se nalaze i oligomerni proantocijanidinski kompleksi ili, kraće, proantocijanidini. Te su tvari prije imale naziv piknogenoli, a smatra se da imaju važnu ulogu u sprečavanju bolesti srca i raka.

Piknogenol je jedan od proantocijanidina koji se nalazi u kori primorskog bora i može se rabiti umjesto ekstrakta sjemenki grožđa, no skuplji je od njega i mnogi terapeuti misle da viša cijena nije opravdana u odnosu na vrijednost.

KAKO DJELUJU

Ekstrakt sjemenki grožđa ima moćan pozitivan učinak na krvne žile. Stoga aktivne tvari tog ekstrakta (proantocijanidini) nisu slučajno najvažniji sastojak jednog od najpopularnijih lijekova za bolesti krvnih žila u Zapadnoj Europi.

Ekstrakt sjemenki grožđa sadrži kako vodotopljive, tako i aktivne tvari topive u masnoćama pa dobro djeluje na sve stanice i može pružiti zaštitu cijelom organizmu. Te su tvari među rijetkima koje mogu proći krvno-moždanu barijeru te tako i mozak zaštititi od djelovanja slobodnih radikala.

GLAVNI KORISNI UČINCI:

Ekstrakt sjemenki grožđa snažnim djelovanjem na krvne žile ne samo da može smanjiti rizik nastanka srčanog i moždanog udara, nego i ojačati krhke kapilare te poboljšati protok krvi, osobito u udovima (rukama i nogama).

Zbog toga mnogi terapeuti smatraju da je ovaj dodatak koristan kod gotovo svih oblika poremećene funkcije krvnih žila i srodnih stanja, kao što su šećerna bolest, proširene vene, neki oblici impotencije, oslabljeni osjet i utrnulost u udovima, pa čak i bolni grčevi u nogama.

Ekstrakt sjemenki grožđa utječe i na najsitnije krvne žile pa može imati korisno djelovanje na krvotok oka.

Često se savjetuje uporaba tog ekstrakta u liječenju degeneracije žute pjege ili staračke mrene, koji su najčešći uzroci sljepoće starijih osoba. Taj dodatak prehrani može biti koristan ljudima koji mnogo vremena provode za računalom.

Istraživanja su pokazala da uzimanje 300 mg ekstrakta sjemenki grožđa tijekom 60 dana smanjuje naprezanje očiju i poboljšava kontrastni vid osoba koje su često pred monitorom računala.

Mnogi terapeuti danas preporučuju ekstrakt sjemenki grožđa kao sredstvo koje povoljno djeluje protiv razvoja zloćudnih bolesti. Proantocijanidini, antioksidansi koje sadržava taj ekstrakt, štite genski materijal u stanicama, što je bitno u sprečavanju nastanka raka.

DODATNI KORISNI UČINCI:

Ekstrakt sjemenki grožđa pomaže u zaštiti i obnavljanju kolagena u koži pa se često nalazi u kozmetičkim kremama za elastičnost kože.

Taj ekstrakt može ublažiti simptome alergije. Njegovom uporabom, naime, smanjuje se izlučivanje histamina i drugih tvari koje prouzročuju simptome alergije, što je korisno ljudima koji pate od peludne hunjavice i urtikarije.

Ekstrakt sjemenki grožđa sprečava otpuštanje prostaglandina, koji također sudjeluju u alergijskoj reakciji, ali i u boli i upali; taj učinak može pomoći ženama koje boluju od endometrioze.

Dodatno:

Ova biljka me je spasila od raka: Muškarac otkrio nevjerovatno iskustvo (RECEPT)

Ovo je priča o jednom čovjeku iz Bugarske koja govori o njegovom životu i borbi sa opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto!

“U 2002. godini lekari su otkrili benigni tumor u mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD – Sofja na operaciju. Tumor je bio veličine 5,5 cm, ali je operacija bila uspešna. Operisali su me najbolji neurohirurzi u Bugarskoj.

Poslije dve godine tumor se ponovo vratio i narastao do gotovo iste veličine. Morao sam na novu operaciju, ovoga puta lasersku, ali nakon operacije leva ruka i noga su mi postale paralizovane. Ljekari su ispitivali moj tumor za koji se ispostavilo da je atipičan.

Onda sam otišao na onkologiju, nakon čega je usledila radioterapija, ali ni to nije pomoglo. Tumor je opet izrastao i nova operacija je bila zakazana. Posle operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznaočoveka koji je promenio moj život.

Taj čovjek je bolovao od raka bubrega. Na žalost, njegova operacija je prošla neuspješno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo 3-4 mjeseca života.

Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može da izliječi ovu opaku bolest i kako da pripremi lijek od nje. Biljka se zove crna zova. To je grm koji raste oko riječnih kanala, i daje plod koji podsjeća na borovnice.

Plodovi sazrevaju krajem avgusta i početkom septembra. Plod treba da bude dobro zreo da bi imao ljekovita svojstva. Kada uberete bobice, operite ih i stavite u tegle, ređajući naizmjenično jedan red bobica, pa jedan redšećera, dok se tegla se ne napuni do vrha.

Čuvajte teglu na toplom tako da može da dođe do vrenja. Nakon dvije nedelje, teglu treba zatvoriti istaviti u frižider.

Možete napraviti 2, 3 ili 4 tegle, ali morate imati najmanje dve da biste imali dovoljno ovog lijeka do iduće godine.

Uzimajte najmanje 1 kašičicu svakog jutra na prazan stomak, 10 minuta pre obroka.

Čovjek koji je mi je rekao za ovu biljku me je ubijedio u njena ljekovita svojstva. On je počeo da konzumira ovaj lijek u trenutku kada su mu ljekari saopštili da nema šanse za izlječenje.

Mjeseci su prošli, a on je još uvijek živ! Rezultati na kontroli su pokazali da je rak nestao. Onda sam počeo i ja da uzimam, ali sam prvo sačekao 2 mjeseca kako bih ubrao crnu zovu, pripremio lijek i počeo da ga primjenjujem. Četiri godine je prošlo od moje posljednje operacije, a tumor se nije vraćao.

Ispričao sam mnogim ljudima o ljekovitoj moći crne zove i nakon razgovora sa jednom doktorkom saznao sam da je jedna njena pacijentkinja izliječla rak dojke koristeći isti lijek. Tokom kontrole i njeni rezultati su pokazali da je rak nestao.

Crna zova je korisna za imuni sistem i liječenje mnogih bolesti.

Plodovi crne zove su najbolji kada su potpuno zreli, a ako se u masi nađe poneka zelena i nezrela bobica, najbolje je da se ukloni. Plod treba da bude mekan, taman, gotovo crn.

U početku je ukus ovog lijeka pomalo neprijatan, dok se ne naviknete. Ja sam u početku imao osjećaj da ću da povratim prilikom uzimanja ovog lijeka, ali na kraju sam se navikao na to. Takođe, dok vam se organizam privikava na lijek, budite sigurni da u blizini postoji toalet, jer 30 minuta nakon konzumiranja izražena je potreba za odlaskom u toalet.

Uzgred, zdravim ljudima koji žele da ojačaju svoj imuni sistem takođe preporučujem crnu zovu. Crna zova, na primjer, pomaže protiv gripa.

Želim svima sreću i zdravlje i najviše od svega želim izlječenje bolesnima!”, zaključio je čovjek.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close